(FBIOyF) Departamento de Química Física - Artículo de Revista
URI permanente para esta colección
Examinar
Examinando (FBIOyF) Departamento de Química Física - Artículo de Revista por Fecha de publicación
Mostrando 1 - 20 de 57
Resultados por página
Opciones de ordenación
Ítem Acceso Abierto Application of a digital image procedure to evaluate microstructure of caseinate and soy protein acid gels(Elsevier, 2013-01-21) Ingrassia, Romina; Costa, Juan Pablo; Hidalgo, María Eugenia; Mancilla Canales, Manuel Arturo; Castellini, Horacio V.; Riquelme, Bibiana Doris; Risso, Patricia Hilda; Brandelli, AdrianoÍtem Acceso Abierto Biological and physicochemical properties of bovine sodium caseinate hydrolysates obtained by a bacterial protease preparation(Elsevier, 2014-07-31) Hidalgo, María Eugenia; Folmer Côrrea, Ana Paula; Mancilla Canales, Manuel Arturo; Daroit, Daniel; Brandelli, Adriano; Risso, Patricia HildaÍtem Acceso Abierto Acid-induced Aggregation and Gelation of Sodium Caseinate-Guar Gum Mixtures(Springer, 2014-12-13) Hidalgo, María Eugenia; Fontana, Manuel; Armendariz, Mirta; Riquelme, Bibiana Doris; Wagner, Jorge Ricardo; Risso, Patricia HildaÍtem Acceso Abierto Desarrollo de quesos frescos funcionales y saludables a partir de leche bovina(Publitec SA, 2015-02) Pavón, Yanina; Galante, Micaela; Boeris, Valeria; Risso, Patricia Hilda; Lazzaroni, Sandra; Rozycki, Sergio; Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de Alimentos (ITA). Área de Evaluación Sensorial.; Meinardi, Carlos. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Lactología Industrial (INLAIN-CONICET); Heladerías Veneto S.A.; Simes S.A.; Santa Fe Ingeniería S.A.; Diagramma S.A.; Lácteos Rocío del Campo S.C.; Biofe S.A.; Milkaut S.A.; Ferromet S.R.L.Ítem Acceso Abierto Caseínas em leite de ovelha(Setembro Editora, 2015-09) Nespolo, Cássia Regina; Risso, Patricia HildaÍtem Acceso Abierto Milk protein suspensions enriched with three essential minerals: Physicochemical characterization and aggregation induced by a novel enzymatic pool(Elsevier, 2015-12-27) Lombardi, Julia; Spelzini, Darío; Folmer Côrrea, Ana Paula; Brandelli, Adriano; Risso, Patricia Hilda; Boeris, ValeriaÍtem Acceso Abierto Effect of Xanthan Gum on the Rheological Behavior and Microstructure of Sodium Caseinate Acid Gels(MDPI, 2016-09-10) Hidalgo, María Eugenia; Armendariz, Mirta; Wagner, Jorge Ricardo; Risso, Patricia HildaÍtem Acceso Abierto Effect of cholesterol-reduced and zinc fortification treatments on physicochemical, functional, textural, microstructural and sensory properties of soft cheese(Elsevier, 2017-01-18) Galante, Micaela; Pavón, Yanina; Lazzaroni, Sandra; Soazo, Marina del Valle; Costa, Silvia; Boeris, Valeria; Risso, Patricia Hilda; Rozycki, SergioÍtem Acceso Abierto Physicochemical study of mixed systems composed by bovine caseinate and the galactomannan from Gleditsia amorphoides(Elsevier, 2017-10-01) López, Débora Natalia; Galante, Micaela; Álvarez, Estela M.; Risso, Patricia Hilda; Boeris, ValeriaÍtem Acceso Abierto Study of non-linear viscoelastic behavior of the human red blood cell(arXiv.org, 2018) Castellini, Horacio V.; Riquelme, Bibiana DorisÍtem Acceso Abierto Microstructural and textural properties of rennet-induced milk protein gel: Effect of guar gum(Taylor & Francis, 2018-01-08) Galante, Micaela; Boeris, Valeria; Álvarez, Estela M.; Risso, Patricia HildaÍtem Acceso Abierto A combined experimental and molecular simulation study of factors influencing interaction of quinoa proteins–carrageenan(Elsevier, 2018-02-01) Montellano Duran, Natalia; Spelzini, Darío; Wayllace, Natanel; Boeris, Valeria; Baroso da Silva, Fernando; Zepeda Rivera, Martha. Harvard University; United States: for English correction in the manuscript.; Rice University; United States: for the computing hours; University College Dublin; Ireland.Ítem Acceso Abierto Amaranth, quinoa and chia protein isolates: physicochemical and structural properties(Elsevier, 2018-04-01) López, Débora Natalia; Galante, Micaela; Robson, María; Boeris, Valeria; Spelzini, Darío; Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área de Inglés: for the language correction of the manuscript.Ítem Acceso Abierto Structural characterization of protein isolates obtained from chia (Salvia hispanica L.) seeds(Elsevier, 2018-04-01) López, Débora Natalia; Ingrassia, Romina; Busti, Pablo Andrés; Bonino, Julia; Delgado, Juan Francisco; Wagner, Jorge Ricardo; Boeris, Valeria; Spelzini, DaríoÍtem Acceso Abierto The effect of carrageenan on the acid-induced aggregation and gelation conditions of quinoa proteins(Elsevier, 2018-05-05) Montellano Duran, Natalia; Galante, Micaela; Spelzini, Darío; Boeris, ValeriaÍtem Acceso Abierto Quinic acid and hypervalent chromium: a spectroscopic and kinetic study(Royal Society of Chemistry, 2018-08-17) Mangiameli, María Florencia; Bellú, Sebastián; Pérez Mora, Bárbara; Sala, Luis Federico; Mamana, Nadia; https://orcid.org/0000-0002-6338-676XThe redox reaction between an excess of quinic acid (QA) and CrVI involves the formation of intermediates, namely, CrIV and CrV species, which in turn react with the organic substrates. As observed with other substrates that have already been studied, CrIV does not accumulate during this reaction because of the rate of the reaction. Its rate of disappearance is several times higher than that of the reaction of CrVI or CrV with QA. Kinetic studies indicate that the redox reaction proceeds via a combined mechanism that involves the pathways CrVI → CrIV → CrII and CrVI → CrIV → CrIII, which is supported by the observation of superoxo-CrIII (CrO22+) ions, free radicals, and oxo-CrV species as intermediates and the detection of CrVI ester species. The present study reports the complete rate laws for the QA/chromium redox reaction.Ítem Acceso Abierto Effects of extraction pH of chia protein isolates on functional properties(Elsevier, 2018-11-01) López, Débora Natalia; Ingrassia, Romina; Busti, Pablo Andrés; Wagner, Jorge Ricardo; Boeris, Valeria; Spelzini, DaríoÍtem Acceso Abierto Alterations of the erythrocyte membrane by in vitro action of Trichinella spiralis muscle larvae(Cambridge University Press, 2018-11-29) Ponce de León, Patricia; Bellini, Mariana; Castellini, Horacio V.; Riquelme, Bibiana DorisÍtem Acceso Abierto Adsorption of chia proteins at interfaces: Kinetics of foam and emulsion formation and destabilization(Elsevier, 2019) López, Débora Natalia; Boeris, Valeria; Spelzini, Darío; Bonifacino, Carla; Panizzolo, Luis A.; Abirached, CeciliaÍtem Acceso Abierto An experimental approach to study the red blood cell dynamics in a capillary tube by biospeckle laser(Elsevier, 2019) Toderi, Martín A.; Riquelme, Bibiana Doris; Galizzi, Gustavo E.; D'Arrigo, Mabel. Colaboración en preparación de muestras biológicas; Alet, Analía I. Colaboración en preparación de muestras biológicas
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »